Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Εγγραφή στο μητρώα ανέργων ΟΑΕΔ

 

Άτομα με  ψυχική ή νοητική αναπηρία ή συμπαθολογία ψυχικής και νοητικής αναπηρίας, ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω μπορούν να εγγράφονται στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ακόμη και στην περίπτωση που αναφέρεται ανικανότητα για κάθε βιοποριστική εργασία στο πιστοποιητικό αναπηρίας τους με την προϋπόθεση να προσκομίσουν γνωμάτευση μονάδας ψυχικής υγείας, η οποία θα ισχύει για τρία (3) έτη του αντίστοιχου Τομέα ψυχικής υγείας.

Έτσι , όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται θα μπορούν να  κάνουν χρήση των ευεργετικών διατάξεων της νομοθεσίας για την πρόσληψη ευάλωτων ομάδων .

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:


1.       Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος ή ελλείψει αυτού, αντίγραφο κατατεθειμένης δήλωσης φορολογίας –Ε1

2.       Λογαριασμό ΔΕΚΟ ή εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας  ή αντίγραφο συμφωνητικό μίσθωσης κατοικίας, κατατεθειμένου στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

3.       Άδεια διαμονής ή εργασίας προκειμένου περί ανέργων πολιτών υπηκόων τρίτων χωρών.

4.       Γνωμάτευση αναπηρίας από ΚΕΠΑ σε ισχύ στην οποία να πιστοποιείται ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50% καθώς και η ικανότητα για εργασία. Επισημαίνεται ότι  γίνονται δεκτές  και οι γνωματεύσεις της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής ΙΚΑ σε ισχύ.