Παρασκευή 2 Μαΐου 2025

Παρασκευή Λικέρ Φράουλας στο Εργαστήριο Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων & Περιβάλλοντος

Μια γλυκιά και αρωματική εμπειρία είχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες μας στο πλαίσιο του μαθήματος στο εργαστήριο Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος, όπου έμαθαν πώς να παρασκευάζουν λικέρ φράουλας.

Με αγνά υλικά, μεράκι και πολλή χαρά, τα παιδιά δημιούργησαν το πιο νόστιμο και ανοιξιάτικο λικέρ, μαθαίνοντας παράλληλα βήμα προς βήμα τη διαδικασία παρασκευής.

Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας, διδάχτηκαν τη διατροφική αξία της φράουλας, τα θρεπτικά της συστατικά, τον τρόπο για τη σωστή επιλογή και συντήρηση του φρούτου, καθώς και το σωστό κλείσιμο του μπουκαλιού και τις διάφορες μορφές επεξεργασίας και αξιοποίησης του προϊόντος.

Μια γευστική και διδακτική εμπειρία που συνδύασε γνώση, δημιουργικότητα και την ομορφιά της άνοιξης!